Τι ακριβώς κάνει η εταιρία σας?

Η εταιρεία ασχολείται κυρίως με την ανακατασκευή του πίνακα και των χειριστηρίων ελέγχου των μηχανών injection. Δίνουμε θα λέγαμε πνοή, παράταση ζωής, σε μηχανές injection που μηχανικά είναι αξιόπιστες αλλά τα ηλεκτρονικά τους πλέον έχουν φτάσει στο όριο ζωής τους. Επίσης προσφέρουμε υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης στη βιομηχανία, τόσο στην αποκατάσταση βλαβών όσο και στην συντήρηση των μηχανών.

Πότε και πως ξεκινήσατε?

Οι ιδρυτές της GPretrofits Γιώργος Κουνελάκης και Πέτρος Θεοδωρόπουλος είχαν μια παράλληλη πορεία. Σπούδασαν και οι δύο ηλεκτρολόγοι μηχανικοί. Στην αρχή της μακρόχρονης καριέρας τους εργάστηκαν στο χώρο της βιομηχανίας τόσο των πλαστικών όσο και των χυτοπρεσαριστών. Ο καθένας ξεχωριστά καθιερώθηκε στο χώρο του με πρώτο γνώρισμα την υψηλή τεχνογνωσία στο κομμάτι του βιομηχανικού αυτοματισμού! Η εμπειρία του καθενός ξεχωριστά αγγίζει τα 30 χρόνια στο χώρο της βιομηχανίας, τον αυτοματισμό, το service και τις ανακατασκευές, σε χυτόπρεσες και injection. Η ανάγκη της αγοράς, για την προσφορά υψηλής τεχνογνωσίας υπηρεσιών, έφερε την συνεργασία μεταξύ τους, σε συνδυασμό με την KEBA! Κύριο μέλημά μας είναι να προσφέρουμε κορυφαία ποιότητα υπηρεσιών με κορυφαία επώνυμα προϊόντα.

Ποιες εταιρίες αντιπροσωπεύετε?

Δουλεύουμε πολλά χρόνια με όλες τις εταιρίες που προμηθεύουν υλικά βιομηχανικού αυτοματισμού και PLC. Τον τελευταίο καιρό έχουμε αποκλειστική συνεργασία με την αυστριακή εταιρία KEBA η οποία ειδικεύεται σε συστήματα HMI. Η KEBA είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής χειριστηρίων ελέγχου και αυτοματισμού για μηχανές injection στον κόσμο. Αποκλειστικός προμηθευτής πολλών κατασκευαστών όπως Engel, Buhler, Haitian, Borche, Lisong, Carak κλπ.

Με ποια κριτήρια έχετε επιλέξει τις εταιρίες που συνεργάζεστε?

Έχουμε σαν αποκλειστική συνεργασία την KEBA στον τομέα του χειριστηρίου και αυτοματισμού. Είναι τα κορυφαία συστήματα για injection στον κόσμο. Διακρίνονται τόσο για την αξιοπιστία τους όσο και για τη φιλικότητα προς τον χρήστη. Από κει και πέρα στα τροφοδοτικά χρησιμοποιούμε προϊόντα της θυγατρικής της KEBA, Weidmuller και στα βοηθητικά εξαρτήματα, ρελαί, κλέμες, SSRs κλπ χρησιμοποιούμε μόνο επώνυμα προϊόντα όπως Weidmuller, Schneider, Hager ABB κλπ

Ποιες είναι οι λύσεις που προτείνετε στην αγορά?

Το πρόβλημα που υπάρχει στην αγορά, είναι ότι υπάρχουν αρκετές μηχανές ευρωπαϊκής κατασκευής, οι οποίες διακρίνονται από την πολύ υψηλή ποιότητα μηχανικής κατασκευής, αλλά λόγω ηλικίας παρουσιάζουν προβλήματα στα ηλεκτρονικά τους. Οι εταιρίες κατασκευής είτε δεν προσφέρουν πλέον υποστήριξη σε ανταλλακτικά είτε …έχουν κλείσει. Σε αυτή την περίπτωση ο ιδιοκτήτης της μηχανής injection βρίσκεται στο δίλημμα. Να αντικαταστήσει τη μηχανή ή να κάνει ολική ανακατασκευή τον πίνακα και το σύστημα ελέγχου. Η KEBA προσφέρει λύσεις για όλες τις μηχανές που κυκλοφορούν στην αγορά. Από απλές υδραυλικές μηχανές με ή χωρίς ψαλίδια, μέχρι full electric μηχανές, dual ή multi component. Από απλή οθόνη 8 ιντσών, μέχρι οθόνη αφής 15 ιντσών και multi touch οθόνη 21 ιντσών. Οι λύσεις που προσφέρουμε καλύπτουν ΟΛΕΣ τις μηχανές που κυκλοφορούν. Επίσης προσφέρουμε λύσεις για όλα τα περιφερειακά όπως robots με interface Euromap, ολοκληρωμένο έλεγχο των θερμοκαναλιών, δικτυακή σύνδεση και έλεγχο των μηχανών ακόμη και από το κινητό!

Ποιο είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό?

Οι λύσεις που υπάρχουν στην αγορά περιορίζονται στη χρήσης μιας universal οθόνης αφής και ενός plc με ένα πολύ βασικό πρόγραμμα. Η δική μας λύση είναι φτιαγμένη ειδικά για μηχανές injection. Πέρα από την γραφική απεικόνιση, προσφέρει ΟΛΑ τα μηνύματα alarm που μπορεί να προκύψουν στη μηχανή, μαζί με οδηγίες επίλυσης. Επίσης προσφέρουμε αποθήκευση, πρακτικά άπειρων, συνταγών καλουπιών. Συνεπώς με τα συστήματα της KEBA πέρα από την αξιοπιστία και την φιλικότητα προς τον χρήστη, μειώνουμε δραματικά τις καθυστερήσεις και τον χρόνο setup, αυξάνοντας αντίστοιχα τον ωφέλιμο χρόνο παραγωγής της μηχανής! Εμείς δεν κάνουμε απλά μια καλωδίωση στη μηχανή. Παρέχουμε πλήρη εκπαίδευση και παραδίδουμε την μηχανή εν λειτουργία και παραγωγή σε καλούπι του πελάτη

Οι μηχανές λειτουργούν το ίδιο καλά μετά την ανακατασκευή?

Η λειτουργία των μηχανών είναι καλύτερη μετά την ανακατασκευή με σύστημα ελέγχου της KEBA. Η ταχύτητα επικοινωνίας με πρωτόκολλα OPC UA, TSN, MQTT κλπ αλλά και οι πολύ δυνατοί και σύγχρονοι αλγόριθμοι ελέγχου, τόσο της έγχυσης, όσο και του κλειστικού, διασφαλίζουν την καλύτερη λειτουργία της μηχανής. Ειδικότερα σε μηχανές με αναλογικές και servo βαλβίδες ή servo αντλίες οι αλγόριθμοι ελέγχου κλειστού βρόγχου σε πραγματικό χρόνο (real time control) δίνουν δυνατότητες που η μηχανή δεν είχε πριν!

Τι άλλες υπηρεσίες αναβάθμισης για μηχανές injection προσφέρετε?

Η KEBA προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση αντικατάστασης μοτέρ-αντλίας με αντίστοιχα servo. Αντικαθιστούμε δηλαδή το κλασικό τριφασικό μοτέρ και την αντλία, με ένα σύνολο της KEBA το οποίο αποτελείται από servomotor-αντλία-servodrive-pressure transducer. Τα πλεονεκτήματα αυτής της λύσης είναι πολλά.

  • Όλα τα εξαρτήματα από μια πηγή, την αυστριακή KEBA.
  • Έχουμε πλήρη έλεγχο της μηχανής με servo, μετατρέποντας μια απλή μηχανή σε σύγχρονη.
  • Εξοικονόμηση ενέργειας σε βαθμό 70% σε μηχανές με αργό κύκλο, (συμπεριλαμβανομένου την εξοικονόμηση του κόστους ψύξης των λαδιών).
  • Αθόρυβη λειτουργία
  • Απαλλαγή από πολύπλοκες και προβληματικές βαλβίδες servo

Γιατί ποιους λόγους να προτιμήσει ένας υποψήφιος αγοραστής να προτιμήσει τις υπηρεσίες της εταιρία σας?

Η KEBA που είναι μια εταιρία που διακρίνεται για την αξιοπιστία και την καινοτομία στα προϊόντα της. Εμείς προσφέρουμε στον πελάτη λύσεις που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του, σε ανταγωνιστικό κόστος. Επίσης με τη μακρόχρονη εμπειρία μας στον τομέα της παραγωγής και του πλαστικού, μπορούμε να προτείνουμε συνολικές λύσεις στους πελάτες. Τόσο για την βελτίωση της ποιότητας όσο και της αποδοτικότητας της παραγωγής του, με στόχο τη μείωση του κόστους και την αύξηση της κερδοφορίας.

Πως βλέπετε σήμερα την αγορά στον τομέα σας?

Ερχόμαστε να καλύψουμε ένα κενό που υπάρχει στην αγορά. Ο Έλληνας βιομήχανος-βιοτέχνης κατασκευαστής πλαστικού είναι αντιμέτωπος από μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση. Οι τράπεζες είναι κλειστές για χρηματοδότηση σχεδόν 10 χρόνια, τα ΕΣΠΑ έχουν τόσες πολλές απαιτήσεις οι οποίες σχεδόν εκμηδενίζουν το ποσό της επιδότησης. Από την άλλη πλευρά οι τιμές στην αγορά έχουν συμπιεστεί τόσο πολύ που δεν επιτρέπουν εύκολα την αποδέσμευση κεφαλαίων για νέες επενδύσεις. Υπάρχουν κάποιες λύσεις από την Ασία και την ανατολή με σαφώς χαμηλότερης ποιότητας μηχανήματα. Εμείς σε αυτή την αγορά δίνουμε μία λύση, δίνοντας πνοή με τελευταίας γενιάς αξιόπιστα ηλεκτρονικά συστήματα σε μηχανές με σαφώς ανώτερη ποιότητα κατασκευής από μια ασιατική.

Ποιοι οι στόχοι σας σας για το μέλλον?

Ο στόχος μας είναι να επεκταθούμε και σε άλλους τομείς του πλαστικού, πάντα σε συνεργασία με την KEBA, δίνοντας περισσότερες καινοτόμες λύσεις στους πελάτες. Προσανατολιζόμαστε στη προσφορά της λύσης της ολικής ανακατασκευής (μηχανικά, υδραυλικά και ηλεκτρολογικά) των injection, ώστε να δίνουμε στον πελάτη πρακτικά μια ολοκαίνουρια ευρωπαϊκής κατασκευής ποιοτική μηχανή σε τιμή πολύ χαμηλότερη από μια αντίστοιχη ασιατική…